Великден за всеки 2019

В деня на големия християнски празник Благовещение в социалната трапезария към храма „Св. Св. Кирил и Методий“ бе даден старт на тазгодишната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, инициирана от омбудсмана на Р България Мая Манолова. „За четвърта поредна година БЧК е основен партньор на кампанията и сме сигурни, че тази година на нашия телефон 1255 и по банковата ни сметка ще бъдат дарени повече средства от предишното издание и ще подпомогнем повече възрастни хора с ниски пенсии“, заяви при откриване на инициативата председателят на Българският Червен кръст акад. Христо Григоров.
След молебена за здраве и благополучие лицата на кампанията Криско, Анелия, Деси Бакърджиева, Тончо Токмакчиев и Тити Папазов се включиха в раздаването на топла храна за социално слаби граждани.
Четвъртото издание на „Великден за всеки“ отново ще набира парични средства и хранителни продукти за хората, които няма да получат надбавка към пенсията си за големия християнски празник.

Средствата се набират чрез:

  • Банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК): IBAN: BG53UNCR70001522802795; Банков код: UNCRBGSF
  • SMS на номер 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС
  • Оn-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК - www.redcross.bg