Подпомагане при бедствия и кризи

Фонд за набиране на средства за подпомагане на пострадали при бедствия, аварии и кризи
В партньорство и координация с държавните органи, местната власт и неправителствени организации Българският Червен кръст работи активно за незабавно подпомагане на пострадали по време на природни бедствия и кризи чрез своята мрежа от доброволци в цялата страна.
БЧК осигурява средства от чуждестранни и български дарители и подпомага десетки хиляди хора у нас и по света, пострадали от наводнения, пожари, разрушителни заметресения и др. с най-необходимото:
  • Вода, храна, облекло, легла, завивки;
  • Домакинско оборудване, хигиенни и дезинфекционни материали;
  • Закупуване на къщи и ремонтиране на жилища и детски градини;
  • Палатки, отоплителни системи и др.

НЕ! ОБРАТИМО Е
От дълбока древност до днес пpиpoднитe бeдcтвия cъпътcтвaт векидневно живота на човека. Te ca страшни нe caмo зaщoтo oтнeмaт мнoгo чoвeшĸи живoти, нo cъщo тaĸa yнищoжaвaт инфpacтpyĸтypaтa и пpичинявaт oгpoмни иĸoнoмичecĸи щeти нa цeли peгиoни.
С всеки изминал ден земята и климатът се променят. Ние не можем да предвидим кога природата ще се разгневи, но искаме да сме сигурни, че ще можем да помогнем незабавно. Нека го направим още сега! Всеки лев, дарен във Фонда, ни прави по-силни срещу природните бедствия. Човек трябва да спре за момент, за да разбере, че земята се движи. Да спрем за миг, да помогнем и да продължим битката за утрешния ден по-спокойни.
Всеки лев, дарен от Вас, променя нечия съдба!

Можете  да подкрепите "Фонд за набиране на средства за подпомагане на пострадали при бедствия, аварии и кризи"

онлайн

ДАРИ

или по банков път

IBAN: BG47 UNCR 76301077 9117 00
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк

По-мащабни хуманитарни акции на БЧК по време на бедствия и кризи