Фонд „Добротворчество“

Фондът на Българския Червен кръст/ Български младежки Червен кръст за насърчаване и развитие на творческите способности на деца и младежи със специфични образователни потребности и/или нисък социален статус е създаден през 2008 г. като част от дългогодишния конкурс, организиран от Български младежки Червен кръст “Ще ви хареса ли моето творчество?” (ЩХМТ).

В рамките на този конкурс са организирани общо 18 международни изложби в периода 1974 г. - 2010 г. Участниците са деца с трайни физически и умствени увреждания на възраст от 5 до 15 години от цял свят. Броят на желаещите да се включат в конкурса деца възлиза на 1000-1200 за всяка една от проведените до момента изложби. Децата кандидатстват с изключително разнообразни и атрактивни произведения на приложното и изобразителното изкуство.

Като продължение, от 2011 г. насам, Българският младежки Червен кръст провежда Национален конкурс за подкрепа на творческото развитие на деца и младежи в неравностойно положение и насърчаване на техните таланти.

Картините и ръчно изработените от децата и младежите произведения, се закупуват с благотворителна цел, а събраните средства постъпват във Фонда и се предоставят под формата на стипендии на деца и младежи със специфични образователни потребности или нисък социален статус. Целта на конкурса е децата и младежите да получат възможност и подкрепа да развият дарбата си и в бъдеще да се ориентират към професионално развитие в областта на изкуството.

От голямо значение за осъществяване на тази дейност е подкрепата, която получаваме от страна на нашите дългогодишни дарители като Faber Castell България, Сосиете Женерал Експресбанк, Адастра България и др.
Всички желаещи имат възможност да се включат в подпомагането и популяризирането на този конкурс, като направят дарение на официалната интернет страница на Български Червен кръст www.redcross.bg.

Благодарим Ви за Вашата солидарност и ангажираност с тази благотворителна дейност на Български младежки Червен кръст в подкрепа на децата!

За контакти:
Български Младежки Червен кръст
тел. +359 2 81 64 771
e-mail: youth@redcross.bg

Можете  да подкрепите Фонд “Добротворчество”

онлайн

ДАРИ

или по банков път

IBAN в BGN: BG13UNCR 7000 1512142245
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк