В помощ на пострадали в катастрофи

На 1 декември 2015 г. стартира съвместната кампания на Кока-Кола ХБК България и ОМВ България в подкрепа на Националния дарителски фонд на БЧК за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия.

Кампанията ще продължи до 31 декември 2015 г., като от всяка закупена бутилка от 500 мл. напитка Coca-Cola или Coca-Cola Zero се даряват 10 ст. на Българския Червен кръст в полза на Фонда. С набраните средства ще се подпомогне лечението на деца, пострадали при пътни инциденти.


Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия е основан през 2005 г. Българският Червен кръст и партньорските организации обединяват усилията си, за да поодпомогнат лечението на пострадалите невръстни участници в пътното движение. Набраните средства чрез съвместни благотворителни инициативи се предоставят два пъти годишно - за Деня на детето и за Коледа на семействата на пострадалите деца. От създаването си до сега, Фондът е подпомогнал финансово семействата на 424 деца от цялата страна.