НОВИНИ

04.05.2023 г.
Българите в Тараклия поздравиха червенокръстците по случай празника им
Председателят на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров се срещна с председателя на район Тараклия в Република Молдова Иван Паслар, който му връчи поздравителен адрес по случай Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец 8 май.

„Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец има богата история от повече от 150 години. През този век и половина Червеният кръст, призван да оказва помощ на болните и ранените на бойното поле, се превърна в широко световно движение. Всички доброволци, работещи във всяка общност на Червения кръст, често в най-трудните условия, насочват енергията си, жертват силите си, а понякога и живота си, за да помогнат на най-нуждаещите се в дух на братство между хората“, се казва в поздравителния адрес.

„Високо оценявам нашето партньорство, което е в интерес на развитието на район Тараклия и запазването на духовното богатство на етническите българи в Молдова. Вярвам, че с общи усилия можем успешно да се справим със съвременните предизвикателства и да реализираме всички наши планове и проекти“, заявява Иван Паслар.