НОВИНИ

08.02.2023 г.
БЧК с незабавна финансова помощ

Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП) отправи спешен призив/Апел в размер на 200 млн, шв.ф. - 80 мил. шв. фр. за подкрепа на пострадалите в Сирия от Сирийския арабски Червен полумесец и 120 мил. шв. фр. за подкрепа на пострадалите в Турция от Турския Червен полумесец.

Веднага бяха отпуснати 3 млн. шв. фр. от Спешния фонд за бедствия на МФЧК/ЧП. В знак на солидарност БЧК превежда 5000 шв. фр. в отговор на Спешния Апел.

 


Организацията незабавно стартира и Кампания за набиране на финансови средства в помощ на пострадалите от земетресението.


Всеки, който желае да подкрепи кампанията на БЧК в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия може да го направи чрез специално разкритата банкова сметка:




Можете да дарите чрез:



  •     Онлайн дарения

  •     SMS на стойност 1лв. кратък номер 1466 към всички мобилни оператори

  •     Банкова сметка в лв.


БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ


УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД


IBAN: BG64UNCR76301078660913


UNCRBGSF  (За пострадалите от земетресението )




Глобалната подкрепа и солидарността за предоставяне на хуманитарна помощ са от съществено значение за последващите седмици и месеци на възстановяване. Турският Червен полумесец и Сирийският арабски Червен полумесец незабавно се мобилизираха в подкрепа на всички пострадали. А нуждите нарастват с всяка минута! Спасителните екипи достигат до най-силно засегнатите райони, където оцелелите все още са в капан под развалините.

Екипи на Турския Червен полумесец са на място в десет засегнати провинции в южните и югоизточните региони и подкрепят ранените и евакуираните с храна и основни артикули като  палатки, одеяла и др. Оказват  психологическа подкрепа, раздават топла храна и изпращат своя национален запас от кръв и плазма в засегнатите региони.

В Сирия Сирийският арабски червен полумесец реагира на място веднага след бедствието, участвайки в операции по търсене и спасяване, предоставяне на първа помощ, извършване на  медицински евакуации и транспортиране на ранени хора до болниците.

Повече информация можете да откриете на интернет страницата на МФЧК/ЧП>>>