НОВИНИ

10.02.2021 г.
ПОСЛАНИКЪТ НА РУСИЯ СЕ СРЕЩНА С РЪКОВОДСТВОТО НА БЧК

Във вторник Н.Пр. Анатолий Макаров, посланик на Русия в България, посети Българския Червен кръст. Срещата с представители на ръководството и служители на организацията бе по повод отпътуването на посланика от страната ни. Председателят на БЧК акад. Христо Григоров връчи на Н. Пр. Анатолий Макаров почетен знак на Червения кръст и благодарствена грамота.



Българският Червен кръст е създаден преди 142 години по примера на Руския Червен кръст. В дългогодишната си история двете хуманитарни организации винаги са поддържали ползотворно партньорство и сътрудничество в различни приоритетни области на дейността си. Благодарим Ви, че всяка година пред Докторския паметник заедно почитаме паметта и подвига на загиналите за Освобождението на България медици, повечето изпратени у нас от Руския Червен кръст.“- каза по време на срещата акад. Христо Григоров.



Н. Пр. Анатолий Макаров прие отличието с благодарност и сподели удовлетворението си от своя мандат в България и от топлите чувства на българския народ, от неговата култура и традиции: „Голяма чест за мен е да бъда заедно с Вас и да бъда гост на Българския Червен кръст. От дълги години съм дипломат, работил съм на много места по света, но никъде не съм се чувствал така комфортно и сред приятели, както тук.“