НОВИНИ

08.07.2020 г.
НАЙ-ВИСОКОТО ОТЛИЧИЕ НА БЧК ЗА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Днес, 08.07.2020 г., Националният съвет на Българския Червен кръст удостои с Медал за заслуги – златен, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. В Музейната зала на организацията най-високото отличие на БЧК беше връчено на министър Ананиев от председателя на БЧК акад. Христо Григоров.


„Позволете ми от името на Националния съвет и на всички червенокръстци  да изразя дълбокото ни уважение към последователността и непоколебимостта, с която работите в интерес на обществото, за отличното партньорство между двете институции, за Вашата дълбока съпричастност към хуманната кауза на Българския Червен кръст. Благодарим Ви за приятелството и за неоценимата дългогодишна подкрепа, каза при връчване на медала акад. Христо Григоров.



Министър Кирил Ананиев прие отличието с думите: „Чувствам се щастлив, че съм сред вас, развълнуван и горд да получа най-високото отличие на най-истинската хуманитарна организация. Медалът приемам и като признание за доброто партньорство на БЧК и Министерство на здравеопазването, за приятелството и за огромната ни съвместна работа  по десетки проекти и програми в интерес на здравето и живота на българските граждани. Истинският ви хуманизъм се вижда много ярко и сега, по време на пандемията, когато доброволците и служителите на БЧК са на първа линия в борбата с коронавируса.“


В церемонията по награждаването участваха зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева, генералният директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов, представители на ръководството и служители на БЧК.