НОВИНИ

21.06.2019 г.
Двуметрова дървена мечка на заслон Черни връх
Застрахователна компания УНИКА България дари уникалната фигура в знак на подкрепа към родния планински туризъм

Скулптурата е дело на небезизвестния Васил Говедарски, като интересното при него е, че използва моторен трион при изработката на своите произведения от дърво.

Мечката бе открита преди борени дни на най-високия връх на Витоша и вече посрещна стотици планинари и туристи, които се снимаха за спомен с новия обитател на заслона. Инициативата е част от партньорството между УНИКА България и сдружение „За Камен дел“, стопанисващо хижа Камен дел и заслон Черни връх.

„УНИКА България има утвърдени традиции и е водеща компания в продажбите на Планинска застраховка, така че подобни сътрудничества са съвсем логични, защото винаги сме подкрепяли каузи, свързани с грижа, опазване и облагородяване на природата и в частност планината“, допълни Николай Генчев, главен изпълнителен директор на УНИКА България. Всеки клиент, който сключи онлайн Планинска застраховка на сайта на УНИКА (www.uniqa.bg) - ползва 10% намаление от храната и спането на заслон Черни връх и Хижа Камен дел. За целта е необходимо да бъде представена на място сключената онлайн полица.

За УНИКА:  Застрахователните компании „УНИКА“ АД и „УНИКА Живот“ АД са част от УНИКА Иншурънс Груп – международна компания с над двувековна традиция и опит в застраховането. УНИКА Груп (UNIQA Insurance Group AG) е един от водещите застрахователи на основните си пазари в Австрия и Централна и Източна Европа. 22 000 служители и ексклузивни търговски партньори обслужват повече от 10 милиона клиенти на УНИКА в 18 страни.