НОВИНИ

31.01.2018 г.
Награда за БЧК
Председателят на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров получи специалната награда „Продължавай да се бориш“, присъдена на Националния дарителски фонд на БЧК за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, по време на официална церемония за връчване на годишните награди за пътна безопасност.
Гости на събитието бяха Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството, Красимир Ципов, заместник-министър на вътрешните работи, представители на КАТ – Пътна полиция, СБА, на държавни институции, корпоративни компании и неправителствени организации.
За седма поредна година фондация „Годишни награди за пътна безопасност“ провежда конкурс за реализирани инициативи в областта на пътната безопасност. Номинирани и отличени с награди бяха редица добри практики, свързани с безопасността на движението, повишаването на културата на пътя и предотвратяването на пътнотранспортните произшествия. По време на церемонията доброволци и служители на БЧК подпомогнаха организираната продажба на благотворителни картички, от която се набраха 600 лв. в полза на Фонда.