НОВИНИ

07.06.2017 г.
Финансова помощ за деца, пострадали при катастрофи
Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст по традиция предоставя два пъти годишно финансова помощ на деца, жертви на пътни инциденти - по повод Международния ден на детето и за Коледа.
Тази година във връзка с 1-ви юни, средства за лечение и възстановителна терапия ще получат семействата на 17 деца от цялата страна, жертви на “войната” по пътищата. Повечето от тях са с тежки и много тежки увреждания.

Финансовата помощ на семействата на пострадали деца, които са от гр. София, ще бъде връчена на 8 юни 2017 г. /четвъртък/ от 11.00 ч. в зала «Музейна» на Секретариата на БЧК /бул. «Джеймс Баучер» 76/.

Организаторите са подготвили за децата почерпка и подаръци.


Националният дарителски фонд е учреден през 2005 г. от Българския Червен кръст, МВР – Пътна полиция, ПБФЛ, СБА и БФС. През 2008 г. към него се присъединиха и Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Асоциация на производителите на автомобили и техните оторизирани представители в България, Асоциация на вносителите на автомобили, «Здравноосигурителен институт» АД, Булмедика,Българска асоциация на пострадали при катастрофи и Фондация «Приказка за пътя». Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители, до момента фондът е подпомогнал общо 623 семейства от цялата страна за лечението на деца с различна степен на увреждания, вследствие на пътни злополуки.