НОВИНИ

01.03.2017 г.
В памет на медиците, загинали за Освобождението на България
На 2 март 2017 г. (четвъртък), от 11.00 ч. Българският Червен кръст и Националната гвардейска част организират поклонение пред Докторския паметник в София

Официалната церемония е скромен акт на благодарност и признателност към подвига и паметта на загиналите за нашето Освобождение лекари, фармацевти, фелдшери, милосърдни сестри, самарянки и санитари.

Гвардейският представителен духов оркестър и Националната гвардейска част ще отдадат военни почести и ще застанат на почетен караул пред паметника на героите, които със своята хуманна дейност по време на войната създадоха условията за възникването на Червения кръст в България.

Свещеници от Руската църква ще отслужат панихида в памет на загиналите.

В церемонията ще участват бригаден генерал Стефан Янев, зам.-министър председател и министър на отбраната на Р България, представители на други министерства, посланиците на Руската федерация и на Молдова, дипломати от посолствата на Беларус, Украйна, Румъния и Финландия, ръководството на ВМА, кметът на район “Оборище”, представители на български неправителствени организации, партньори на БЧК и др.