НОВИНИ

12.12.2016 г.
Кампания за подпомагане на пострадалите
Българският Червен кръст започна кампания за събиране на средства за Хитрино. Благодарим на всички, които изявяват готовност да помогнат!
До 10:00 часа на 13 декември 2016 г.
  • изпратени SMS-и - 817 279;
  • дарения по банков път - 83 030,00 лв.;
  • онлайн дарения - 3 350,00 лв.
общо 903 659 лв.


Във връзка с трагичния инцидент в с. Хитрино, Българският Червен кръст изразява своята дълбока съпричастност и изказва съболезнования към роднините и близките на загиналите и засегнатите!

За да окаже реална подкрепа на нуждаещите се, БЧК стартира Национална кампания за набиране на финансови средства в подкрепа на пострадалите.

КАК ДА ПОМОГНЕТЕ

чрез SMS-и на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.

на банковата сметка на БЧК:
IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк
Адрес: ул. "Калоян" 3, София 1000, България
(За пострадалите в село Хитрино)
чрез on-line дарения на сайта на организацията:

  • през Epay за ПОСТРАДАЛИ ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES


* с Транскарт БЧК - БЕДСТВИЯ АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / BRC – VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES]



КАК ПОМОГНАХМЕ ДОСЕГА
Още от ранните часове на 10.12.2016 г., БЧК беше в постоянна връзка с ПБЗН (Пожарна безопасност и защита на населението), с колегите от областната организация на БЧК в гр. Шумен и с членовете на Националния оперативен щаб на БЧК. Незабавно бяха изпратени доброволци от шуменския екип за работа при бедствия аварии и кризи и младежкия авариен екип, водачи на спасителни кучета от Планинската спасителна служба и екип от психолози.

Екипът на БЧК-Шумен и в момента работи на място и подпомага пострадалите и засегнатите от инцидента в координация с ПБЗН и местната власт, с раздаване на вода, храна, хигиенни материали на пострадалите и спасителите, както и оказване на психосоциална подкрепа на настанените в кризисния център към община Шумен.

ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ
В момента се сформира Обществен съвет за разпределяне на набраните от дарителската кампания средства. Той ще се председателства от г-жа Мая Манолова, омбудсман на Република България, като в него ще се включат представители на местната власт, на държавни институции и неправителствени организации, както и на медиите. Средствата от дарителската кампания ще бъдат разпределяни на базата на експертна оценка на нуждите на пострадалото население, като ще бъде предоставяна регулярна информация за набраните и изразходвани средства.

БЛАГОДАРИМ ЗА СЪПРИЧАСТНОСТТА И ОКАЗАНАТА ПОДКРЕПА!