НОВИНИ

04.05.2009 г.
БМЧК – Пловдив апелира срещу насилието
Обезпокоен от нарастващата агресия в нашето общество, БМЧК – Пловдив отправи апел към младите хора
Обезпокоен от нарастващата агресия в нашето общество, БМЧК – Пловдив отправи апел към младите хора в България, в който се казва: “През последните месеци обществото ни стана свидетел на множество насилия и убийства. Голяма част от тях бяха на младежи, студенти от различни ВУЗ в страната. От пиянските побоища до изнасилванията, престъпленията се нижеха едно след друго. Как да спрем тези отвратителни дела? Ние мислим, че ще ни помогнат добротворството, зачитането на мнението и уважението към другите, раздаването на любов. Нека бъдем по-положително настроени към тези около нас! Притеснени сме за нашето бъдеще! Разтревожени сме за нашето бъдеще! Изплашени сме за нашето бъдеще!
Безсмислени жертви, пренесени в дар на злото... За това ли сме дошли на този свят под слънцето, светлината и човещината?
Драги млади хора на България,
Ние, доброволците на Български младежки Червен кръст – Пловдив, ви призоваваме - нека бъдем по-добри и по-човечни, нека уважаваме връстниците си и нека заживеем заедно ръка за ръка в една мирна и хуманна държава!”