НОВИНИ

14.09.2013 г.
Световен ден на първата помощ
Българският Червен кръст кани представители на централните и столичните медии на отбелязването на Световния ден на първата помощ на 14 септември 2013 г. (събота), в 10.30 часа, в Борисовата градина /площадката под детския кът с каменното слонче/.
По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец всяка втора събота на месец септември се отбелязва Световният ден на първата помощ, който тази година ще бъде под мотото

„Първа помощ и пътна безопасност”


Българският Червен кръст традиционно отбелязва Световния ден на първата помощ с изяви и дейности за повишаване на обществената осведоменост за значимостта на първата помощ и отдаване на признателност към всички доброволци, обучени и помогнали при различни инциденти и хуманитарни програми.
Празникът в София ще бъде под надслов ”Заедно в подкрепа на здравето и живота” и по проект, изпълняван в партньорство със Столична община и съфинансиран от фонд „Социална закрила”.
В няколко пункта доброволците от столичната организация на БЧК ще демонстрират различни техники за оказване на първа долекарска помощ на пострадали. По време на събитието ще има изяви на детски състави, викторини, състезание по приложно колоездене.
В 12.00 ч. всички участници, хванати за ръце, ще образуват традиционната за този ден жива верига на първата помощ.

Заповядайте!!!




Българският Червен кръст:

  • Предлага и провежда съобразени с европейските стандарти и изисквания програми по първа долекарска помощ, като на успешно завършилите се издава европейски сертификат.
  • Обучава по първа помощ пътни полицаи, механици на “Пътна помощ”, планински спасители, водни спасители и членове на младежки спасителни екипи.
  • Обучава кандидат-водачите на МПС.
  • Участва в обучението на децата и юношите в училищата по принципите за оказване на първа помощ.