НОВИНИ

12.12.2012 г.
БЧК провежда учебно занятие в отговор на инцидент с множество пострадали
На 13 декември 2012 г. /четвъртък/ от 10 часа пред централата на БЧК /бул. „Джеймс Баучер“ 76/ ще бъдат демонстрирани действия на специализирани екипи по спасяване на множество пострадали хора вследствие на взрив на климатична инсталация и последвал пожар.
В симулацията ще участват екипи на БЧК, на Пожарна безопасност и защита на населението, на Центъра за спешна медицинска помощ, на Военномедицинска академия, Министерство на здравеопазването и на Националния екип за работа при бедствия на БЧК, БМЧК.

Със съвместни действия за спасяване екипите ще проиграят евакуация на застрашени и пострадали хора от мястото на инцидента, транспортиране до болнично заведение, гасене на пожара, спасяване на пострадали от високи етажи по алпийски способи от екипи на ПСС. В действията по медицинската евакуация активно ще се включат представители на Червения Давидов щит на Израел. Ще участват 4 линейки и автомобил на Пожарна безопасност.

Учебното занятие ще се проведе под ръководството на председателя на БЧК Христо Григоров и на генералния директор на БЧК доц. д-р Красимир Гигов. Гост на демонстрацията ще бъде н. пр. Шаул Камиса Раз, посланик на държавата Израел в България.

Основната цел на учението е да се повиши подготовката на екипите за реакция при инциденти с множество пострадали и да се усъвършенства взаимодействието им със структури, включени в Единната спасителна система на страната.