НОВИНИ
Великден за всеки

07.03.2017


Българският Червен кръст се присъедини към второто издание на националната кампания „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова.

Кампанията стартира на 7 март 2017 г. с молебен за успех и благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит в столичната православна църква „Св. Св. Кирил и Методий“.

Инициативата е насочена към подпомагане на най-уязвимата част от българското общество – пенсионерите. Лица на кампанията тази година са певците Миро, Анелия, Криско, Николина Чакърдъкова, актьорите Деси Бакърджиева и Тончо Токмакчиев, тв-водещият Румен Луканов и баскетболният треньор Тити Папазов.

Тази година към инициативата се присъединиха Българската православна църква, Националният алианс за работа с доброволци (НАРД), Национално сдружение „Младежки глас“, Българска хранителна банка, „Български пощи“ ЕАД, Ред Девил Кетъринг, фирми от хранителния бранш и др.

Във второто издание на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ т.г. отново ще се набират парични средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка от правителството по случай големия християнски празник. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг.

Средствата се набират чрез:

  • Банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК): IBAN: BG53UNCR70001522802795; Банков код: UNCRBGSF

  • SMS на номер 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС

  • Обаждане на стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС

  • Оn-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК - www.redcross.bg

В първото издание на „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо" през 2016 г. в рамките на три седмици бяха събрани близо 650 000 лв. С набраните средства бяха подпомогнати 33 000 пенсионери, които получиха ваучери на стойност 20 лева, и пазаруваха в 5 000 обекта в цялата страна.
      Първа помощ