Коледна кампания на Самекс ЕООД

Поредна успешна коледна кампания на БЧК и Самекс ЕООД

От 9 ноември 2017 г. до 3 януари 2018 г. се проведе съвместната коледна кампания на БЧК и Самекс ЕООД (представител на веригите KFC, Dunkin Donuts и Nordsee) по програма „Топъл обяд“ на БЧК. Инициативата бе част от международната програма на KFC „Add Hope”.
За седма поредна година двете организации обединиха усилията си, за да осигурят средства за безплатен обяд в училище за деца на самотни родители, от социално-слаби семейства и сираци.

Благодарение на активността на служителите във всички ресторанти на KFC, Nordsee и Dunkin’ Donuts в цялата страна, набраните тази година средства от клиентите на заведенията са 67 500 лв. Компанията даряваше средства чрез отчисления на % от продажбата на собствени продукти и чрез касов бутон „Дарение“от клиенти на заведенията.

До момента, за 7 години, Самекс ЕООД е предоставил в помощ на уязвими деца 356 723 лв.

Благодарим на клиентите, служителите и ръководството и на фирмата-партньор за съпричастността и хуманния им жест!През уч. 2017/2018 г. 1 600 нуждаещи се деца ще получават всеки учебен ден безплатна топла храна в училище на територията на 25 области в страната. Програмата, която се реалзира вече 13 години има за цел да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд те да се върнат в класните стаи. Осигуряването на храна на някои особено уязвими ученици чрез включването им в проекта „Топъл обяд” е единствената възможност те да посещават редовно учебните занятия. До сега програмата е обхванала 14 500 деца от цялата страна.