Международен филмов фестивал
Международният фестивал на червенокръстките и здравни филми се провежда за първи път през 1965 г. във Варна в едно от централните кина на града като скромен международен преглед на червенокръстки и здравни филми, за да се отбележи 80-годишнината на Българския Червен кръст.
Под мотото „Чрез хуманизъм към мир и приятелство”, след дългогодишно прекъсване Българският Червен кръст, Варненският медицински университет и община Варна възстановиха международния фестивал на червенокръстките и здравни филми.
Шестнадесето издание на Фестивала на червенокръстките и здравни филми, наричан по-нататък за краткост „Фестивала”, се провежда от 28 септември до 3-ти октомври 2015 г. в гр. Варна, България.
С любезното домакинство на Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия” бе открит XVI Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми 2015.
В периода 17 – 21 ноември 2016 г. Варна бе домакин на Есенната академия на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми с основна тема „Агресията – Хуманността – Киното”