Кампании
Европейски ден без загинали на пътя
Българският Червен кръст се присъедини към инициативата на ТИСПОЛ (Европейската мрежа на службите на пътна полиция) за провеждане на проект EDWARD (European Day Without A Road Death).

За втора година 21 септември 2017 г. е обявен за Европейски ден без загинали на пътя, подкрепен е от Европейската комисия и е посветен на Европейската седмица на мобилността.

Целта на провеждането му е той да не бъде белязан със загинали при пътни инциденти.

Идеята на проект EDWARD е да има 24-часово видеонаблюдение със записване на събитията в реално време и „брояч“ на деня, а детайли от всички произшествия с тежко ранени или с фатален край да бъдат записвани и предоставяни онлайн на обществеността.

Органите на пътна полиция ще засилят контролната дейност и в максимална степен ще съдействат за безопасността на всички участници в движението по пътищата. Информацията за ПТП, загинали и ранени през 24-часовия период на операцията ще бъде отразявана от медии в реално време.

Посетете сайта на проект EDWARD https://projectedward.eu/, за да научите повече за кампанията.

Призоваваме ви да се присъедините към инициативата като се регистрирате на адрес: http://roadsafetydays.eu/ и по този начин подкрепите нашата обща кауза.

На 21 септември може да получавате актуална информация за пътните инциденти, които МВР ще публикува на всеки час
BULGARIAN PROJECT EDWARD 2017 from TISPOL Organisation on Vimeo.